top of page

About the forum

SSA is één van de grootste en langst actieve Nederlandstalige anime-fantasy RPG fora over de afgelopen jaren. Ooit begonnen als een klein forum terug in 2009, en vandaag de dag nog steeds vrij actief! Starshine Academy legt haar focus in het enorme universum van Kovomaka, bruisend van wonderen, magie en legendes. Zeven Planeten met unieke culturen representeren de magische elementen die de cruciale spil vormen die alles in balans houdt: vuur, water, lucht, aarde, woud, licht en duister. Magie is leven zelve, en leven is magie. Een cyclus, die nooit zijn einde vindt.

Of toch? Zeven Legendarische Magiërs ontfermen zich ieder over een Planeet, en doen er alles aan om de balans te behouden die zich centreert op een eeuwenoude school. Hier volgen leerlingen lessen in de kunst der magie, gaan op Quests en meten hun krachten in de Arena; om later misschien zelfs wel in de voetsporen te treden van een Legendarische Magiër!

Text-based RPG

RPG staat voor 'roleplaying game'. Op RPG fora wordt hiermee niet een online game bedoeld, maar een text-based RPG. Dit houdt in dat je een eigen karakter creëert, deze door middel van te typen wat hij denkt, voelt en ervaart te ontwikkelen in de omgeving waarin hij leeft. Handelingen, gedachten en alle overige dingen schrijf je uit als een klein verhaaltje, in interactie met de personages van anderen. Samen maak je dus een geheel verhaal!

bottom of page